Hundreårsdrakten

I forbindelse med 100-årsmarkeringen for Norge har Eva Lie designet en elegant festdrakt for å markere anledningen. Inspirasjon er hentet fra Jugendstilperioden, som spilte en betydelig rolle ved århundreskiftet og i tiden rundt den revolusjonerende unionsoppløsningen.

Hundreårsdrakten dame

Farger og stoffer

Drakten går i rødt, sort og gyldent. Stoffene er i ull, silke og bomull.   Smykkene i sølv og gull er besatt med edelstener.

Kvinnedrakten består av liv & skjørt, to forkler, to skjorter, belte, silkeskjerf, wienersjal og jakke. Smykkene i sølv, gull og edelstener består av beltespenne, brystsøljer med heng, jakkenåler og øredobber.

Mannsdrakten består av jakke, to vester, lang bukse, to knebukser, skjorte, halstørkler, hosebånd og strømper. Smykkene i sølv består av store og små sølvknapper, knespenner, halssølje og mansjettknapper. Knappene til drakten er laget etter orginale uniformsknapper fra Preusserhæren ved århundreskiftet.

Bestilling og mål

Hundreårsdrakten til dame og herre sys etter personlige mål, mens barnedraktene selges ferdig sydd, tilrettelagt for store voksemuligheter. Draktene med alt tilbehør selges hos Haugtussa Bak Slottet og Eva Lie Design.

Barnedraktene består av liv, skjørt, forkle, belte og skjorte med blondekant for jenter og bukse, vest og skjorte for gutter. I tillegg har både jente- og guttedrakten en tilhørende sølje og halsskjerf med flere fargekombinasjoner. Barnedrakten til Hundreårsdrakten selges ferdigsydde hos Haugtussa Bak Slottet og Eva Lie Design.

Skroll til toppen