Barnedrakten

Jubileumsdrakten for Oslo forteller Oslo by sin historie g jennom detaljene i bunaden. Fargene i barnebunadene kommer i tradisjonelle fargene for Oslo: blått, hvitt, gyldent og «søndags-sort».

Jubileumsdrakten jente

Jentedrakten

Jubileumsdrakten for jenter består av liv, skjørt, forkle, belte og blondeskjorte, samt tilhørende sølje, halsknapp, ørepynt og halsskjerf. Livet er i blå/gylden mønstrete silke, mens skjørtet er i sort, tynt kamgarnsull med sort fløyelskant, gylden blonde, tittekant, og blått brokadebånd. Forkle er et brokadestoff i silke med sort bunn med blå og grønne blomster og blader. Beltet er i sort royal fløyel.

Jubileumsdrakten gutt
Jubileumsdrakten gutt

Guttedrakten

Jubileumsdrakten for gutter består av bukse, vest, skjorte og jakke, med tilhørende sølje og halsskjerf. Buksen er i sort, tynn kamgarnsull, mens vesten er blå/gylden mønstrete silke. Skjorten er i hvit bomull med legg, og jakken er i sort ullflanell med blå tittekanter. Halsskjerfet i silke kommer i fargekombinasjonen blått med gyldent.

Jubileumsdrakten barnedrakten

Smykker til barnedraktene

Barnedraktene har en sølje og halsknapp, samt øredobber til jenter. De er laget spesielt for Jubileumsdrakten, og består av 925S sterling sølv. Smykkene representerer Oslo kommune sin historie symbolisert med St. Halvards piler, møllestein og tigerhode.

Jubileumsdrakten barn sølv
Brystsøljer med valgbar farge på Swarowski stenene: blanke, blå eller gyldne, halsknapp, veskesølje, tre forskjellige øredobber med valgbar farge på stenene; blått, blankt eller gyldent.
Skroll til toppen