Tilbehør til Jubileumsdrakten

Til bunaden hører et utvalg variert tilbehør til både dame, herre og barn.

Sølvet

Sølvet til Jubileumdrakten for Oslo er spesialdesignet av Huldresølv, med Elise Thiis Evensen i spissen.

Elise Thiis Evensen

Gullsmed, diplomgemmolog og designer bak smykkene til bunaden. Huldresølv er en familie bedrift lokalisert i Porsgrunn i Telemark. Deres smykker henter inspirasjon fra norsk tradisjon, folketro og mystikk. Sølvet er i 925S, sterling sølv.

Smykkene til damedrakten
Smykkene til damedrakten
Bunadssølv til Jubileumsdrakten for mann
Smykkene til herredrakten
Bunadssølv til Jubileumsdrakten for barn
Smykkene til barnedrakten

Smykkene

Alle smykkene til bunaden forteller Oslo historie. Brystsøljen til damedrakten viser St. Halvards piler og møllesten sammen med ”Tigerstaden Oslo”, symbolisert ved tigerhodet, mens St. Halvard selv og møllehjulet er helt sentrale i knappene, beltespennen, halsknappen og ørepynten. Herrebeltespennen med sitt tigerhodet symboliserer ”Tigerstaden Oslo”, mens St. Hallvard og møllehjulet er lett g jenkjennelig i utformingen av knappene, søljen og mansjettknappene.

Jubileumsdrakten tilbehør
Jubileumsdrakten tilbehør

Smykkene til damedrakten består av sølvknapper, to brystsøljer med valgbar farge på Swarowski stenene: blanke, blå eller gyldne, en halsknapp og veskesølje, beltespenne samt tre forskjellige øredobber og hårsølje med valgbar farge på stenene; blått, blankt eller gyldent.

Jubileumsdrakten tilbehør mann
Jubileumsdrakten herre skjerf

Sølvet til herredrakten består av sølvknapper, beltespenne med lærbelte, sølje med valgbar farge på Swarowski stenene; blanke, blå eller gyldne samt mansjettknapper.

Jubileumsdrakten tilbehør skjerf og sjal

Skjerfene & sjal

Jubileumsdrakten for Oslo har to forskjellige silkeskjerf, med eller uten frynser i gyldent eller blått. I tillegg finnes et stort peisleymønstrete wienersjal i ull/silke og et litt mindre sjal i ren silke.

Jubileumsdrakten bunadsveske

Veske til damedrakten

Vesken til damedrakten er en enkel, ovale vesken i sort ullflanell kantet med sort fløyel. Designet for ikke å bryte linjen til forklet og skjørtet, men likevel gi deg anledningen til å ta med litt ekstra.

Jubileumsdrakten beltespenne
Jubileumsdrakten herre - bukseseler, hatt & sko

Hatt, bukseseler og sko
til herredrakten

Det finnes hatt til herredrakten og bukseseler i sort eller med det særegne mønsteret mønsteret tilhørende Jubileumsdrakten for Oslo til herre. Til herrebunaden er det laget en randsydd lærsko fremstilt av en av de beste håndverkerne i England, Alfred Sargent, med god hjelp fra Asbjørn Dagestad.

Bunadsko til Jubileumsdrakten
Bunadsko til Jubileumsdrakten

Sko til Jubileumsdrakten

Til damebunaden er det designet en vakker sko. Skoen er nett, feminin og elegant. Den er trukket i det samme vakre jacuardvevede stoffet i ull og silke, som brukes til livet og jakken til bunaden og er kantet med fløyelsbånd. Skoen er foret med skinn, mens sålen er i lær. Skoens form og uttrykk er med på å gi bunaden et elegant helhetsinntrykk.

Skroll til toppen