Barnedraktene

Barnedraktene består av liv, skjørt, forkle, belte og skjorte med blondekant for jente og bukse, vest og skjorte for gutt. I tillegg har både jente- og guttedrakten en tilhørende sølje og halsskjerf med flere fargekombinasjoner.

Bunad barn Oslodrakt jente

Opprinnelsen

I forbindelse med 100-årsmarkeringen for Norge har Eva Lie designet en elegant festdrakt inspirert av Jugendstilperioden.

Bunad barn jente og gutt som holder hverandre i hånden

Jentedrakten

Livet er i rødmønstrete silke, mens skjørtet er i sort, tynn kamgarnsull med sort fløyelskant og diverse vakre bånd i toner av rødt, gyldent, rosa og orange. Forkle er et brokadestoff med sort bunn med røde og grønne blomster og blader. Beltet er i sort royal fløyel og skjorten er i hvit bomull med nydelig taggete blonde. Det finnes flere ulike silkeskjerf til drakten og søljen er en vakker forgylt eller oksider empirenål, med eller uten heng.

Bunad gutt - Oslodrakten
Bunad gutt - Oslodrakten

Guttedrakten

Buksen i sort, tynn kamgarnsull, mens vesten er i rødmønstrete silke. Skjorten er i hvit bomull med legg. Det finnes flere ulike silkeskjerf til drakten og søljen er en vakker forgylt eller oksider empirenål, med eller uten heng.

Bunadsjente i Oslodrakten
Bunad sølv barn

Jentedrakten

Barnedraktene til Hundreårsdrakten selges ferdigsydde hos Haugtussa bak Slottet og Eva Lie Design. Det er godt med sømrom og vokselegg, og størrelsene er ment for flerårig bruk.

Skroll til toppen