Eva Lie Design

Eva Lie Design, kjent for sine stakker og drakter, er norsk design og håndverk med fokus på kvalitet og individualitet. Alle plagg som er signert Eva Lie Design er særegne og spesielle med vakre stoffer og spennende detaljer. Nytt design forenet med gammel tradisjon, nært og fjernt gir liv til eksklusive og kreative festdrakter og stakker. Alle draktene blir sydd etter mål og individuelle valg.

En familiedrevet håndtverksbedrift

En familiedrevet håndverksbedrift

Eva Lie Design er en liten håndverksbedrift drevet av Eva Lie og hennes datter Marthe. Det er totalt 5 ansatte til daglig i butikken og verkstedet i Colbjørnsensgate i Oslo.

Eva Lie

Eva Lie

Eva Lie, klesdesigner, håndverker og tekstilformgiver har gjennom de siste 40 år jobbet med mange forskjellige uttrykksformer og prosjekter. Siden tidlig på nitti-tallet har Eva Lie vært sterkt opptatt av folkedrakter og bunader, og den skaperglede disse representerer. Den rike tradisjonsarven som finnes i disse plaggene har igjen gitt liv til vakre og kreative fantasistakker og festdrakter. Eva Lie har svenne- og mesterbrev, og har fått Statens kunstnerstipend flere ganger.

Til Oslo bys 1000 års jubileum i 2000 utviklet Eva Lie i samarbeid med Oslo kommune den vellykkede Oslo bunaden Jubileumsdrakten for Oslo. I forbindelse med 100-års feiringen for Norge i 2005 ble Hundreårsdrakten til for å markere anledningen.

Eva Lie Design teamet

Ansatte

Felles for alle som jobber hos Eva Lie Design er at alle er fagutdannede håndverkere. Marthe har bakgrunn fra markedsføring & design, og holder i det administrative ved siden av innkjøp og kundebehandling. Mari er ansvarlig for Jubileumsdrakten for Oslo, holder orden på systuen og har en finger med i mangt. Vivian har gått i lære hos Eva Lie, og hun jobber hos Eva Lie Design ved siden av studiene på kunst og design på HioA. Cathrine er for tiden lærling og skal ta svennebrev i kjole og drakt.

Pfaff 230
Målebånd
Skroll til toppen