Jubileumsdrakten
for dame

Jubileumsdrakten for Oslo er en vakker og spesiell Oslo bunad som både er tradisjonell og urban. Hver minste detalj har symbolikk og forteller Oslo historie. Drakten er grundig g jennomarbeidet både i form av kvalitet og design.

Jubileumsdrakten dame - Om bunaden

Om bunaden

Damedrakten består av skjørt, liv, forkle, belte, skjorter, jakke, skjerf, sjal, veske og sko, samt sølv.

Jubileumsdrakten dame 6930
Jubileumsdrakten dame

Stakk

Skjørtet er i sort ullflanell med sort fløyelskant og gylden tittekant. Livet er i sortmønstrete, jaquardvevet ull og silke, kantet med sort fløyel og gyldne tittekanter, besmykket med tre St. Hallvard sølvknapper.

Jubileumsdrakten dame
Jubileumsdrakten dame
Jubileumsdrakten dame

Skjorte

Det finnes fire skjorter til bunaden; en off white skjorte i silke med vakkert mønster, blå eller gylden silketaft samt en hvit bomullsskjorte med håndlaget blonde.

Jakke

Jakken er i sortmønstrete jaquerdvevet ull og silke besmykket med seks St. Hallvard sølvknapper.

Jubileumsdrakten dame
Jubileumsdrakten dame 7148
Jubileumsdrakten dame

Forkle & Belte

Det mønstrede forkleet har to fargekombinasjoner; blått/gyldent eller gyldent/sort. Beltet er i sort royal bomullsfløyel, med eller uten beltespenne.

Jubileumsdrakten for Oslo
Jubileumsdrakten dame

Skjerf & veske

Man kan velge mellom to forskjellige silkeskjerf, med eller uten frynser i gyldent eller blått. I tillegg finnes et stort wienersjal i ull/silke og et litt mindre sjal i ren silke. Den ovale vesken er i sort ullflanell kantet med sort fløyel.

Smykkene

Smykkene til damedrakten består av sølvknapper, beltespenne, to brystsølje, to halssøljer, hårsølje samt tre forskjellige øredobber- de fire sistnevnte med valgbar farge på stenene: blanke, blå eller gyldne. Disse smykkene er i rent sølv, og spesiallaget til Jubileumsdrakten. «Tigerstaden Oslo» blir symbolisert med sitt tigerhode på brystsøljens heng, mens knappene, søljene og beltespennen blir symbolisert med St. Hallvard, pilene og Møllehjulet i utformingen. På den store søljen, hårsøljen og halssøljen er inspirasjonen hentet fra bunadens forklemønster.

Smykker til Jubileumsdrakten dame
Sølvet til damedrakten
Sko til Jubileumsdrakten dame

Sko

Skoen er trukket i det samme vakre jacuardvevede stoffet i ull og silke, som brukes til livet og jakken til bunaden og er kantet med fløyelsbånd. Den er foret med skinn, mens sålen er i lær.

Skroll til toppen