Jubileumsdrakten
for herre

Jubileumsdrakten for Oslo ble utviklet i forbindelse med 1000-års jubileet til Oslo by. Bunadens kvalitet og design er grundig gjennomarbeidet, og det ligger en symbolsk betydning i hver eneste detalj.

Jubileumsdrakten herre

Om bunaden

Herredrakten består av vest, bukse, skjorte, jakke og halstørkle. En kan også få belte, bukseseler, hatt og sko til bunaden.

Vest og jakke

Den mønstrede vesten i silke har seks St. Hallvard sølvknapper, og kommer i to fargekombinasjoner; blå/gylden eller gylden/ sort. Jakken er halvlang i sort ull, med to forskjellige fargeinnslag; enten blått eller gylden. Den er besmykket med fjorten tilhørende St. Hallvard sølvknapper.

Jakken har to
forskjellige fargeinnslag;
blått eller gylden

Jubileumsdrakt herre 140967
Jubileumsdrakten herre skjerf
Jubileumsdrakten herre skjerf

Skjorte & halstørkle

Skjorten til herredrakten kommer i hvit økologisk bomull. Mansjetten med splitt lukkes med mansjettknapper og skjorten kan kokvaskes. Den har fem biser på skuldrene som gir det karakteristiske volumet til alle skjortene tilhørende Jubileumsdrakten for Oslo. Det tilhørende halstørkle i silke kommer i likhet med jakken, i to farger; enten blått eller gylden.

Jubileumsdrakten herre jakke

Buksen

Den sorte langbuksen er laget i lett og behagelig kamgarnsull. Buksen er helforet og har herrelukning med beltestropper og isydde knapper til feste av belteseler, to sidelommer og splitt nede. Splittene er lukket med fire av de særegne St. Hallvard sølvknappene tilhørende bunaden nede på hvert ben.

Jubileumsdrakten herre sølv

Smykker

Smykkene til herredrakten består av sølvknapper, beltespenne og mansjettknapper, samt en sølje med valgbar farge på Swarowski stenene; blanke, blå eller gylden. Disse smykkene er i rent sølv, og spesiallaget til Jubileumsdrakten. «Tigerstaden Oslo» blir symbolisert med sitt tigerhode i beltespennen, mens knappene, søljen og mansjettknappene er symbolisert med St. Hallvard og Møllehjulet i utformingen.

Jubileumsdrakten herre - bukseseler, hatt & sko
Jubileumsdrakten herre - bukseseler, hatt & sko

Bukseseler, hatt & sko

Herreskoene til Jubileumsdrakten er fremstilt av en av de beste håndverkerne i England, Alfred Sargent, med god hjelp fra Asbjørn Dagestad. Dette er håndlagende, randsydde lærsko. Til herredrakten følger det også med hatt og bukseseler i sort, eller i det særegne mønstret tilhørende Jubileumsdrakten.

Skroll til toppen