Damedrakten

Kvinnedrakten består av liv & skjørt, to forkler, to skjorter, belte, silkeskjerf, wienersjal og jakke. Smykkene i sølv, gull og edelstener består av beltespenne, brystsøljer med heng, jakkenåler og øredobber.

Oslodrakten dame

Opprinnelsen

I forbindelse med 100-årsmarkeringen for Norge har Eva Lie designet en elegant festdrakt inspirert av Jugendstilperioden.

Oslodrakten dame

Om drakten

Jakke og skjorter
Den korte, tradisjonelle jakken er laget i sort ull, kantet med gyldne tittekanter og sort bomullsfløyel. Til drakten finnes det enten en hvit bomullsskjorte med eller uten blonde, og en gylden silketaftskjorte.

Stakken
Selve livet er laget i rød silke, med broderte jugendstilinspirerte stingornamenter. Skjørtet er i myk, sort ullflanell med sort fløyelskant og gylden tittekant.

Belte og forkle
Beltet er i sort bomulls fløyel, og kan brukes med eller uten beltespennen i sølv. Forkleet er i gylden silkeorganza eller i finmønstrete sort håndvevet ull/silke med vakre brokade bånd.

Tilbehør
Drakten har også et utvalg av silkeskjerf og et stort, sort wienersjal med frynser i ull og silke. Vesken er i sort ullflanell, kantet med sort bomullsfløyel.

Hundreårsdrakten dame
Oslodrakten dame med jakke
Oslodrakten dame sølvsmykker

Sølvbesmykning

Sølvbesmykning består av en stor brystnål i sølv med heng av edelstener, gullhjerte og skjold, med eller uten stener i kronen. Beltespennen er i sølv besatt med edelstener av forskjellig farger og størrelser. Den har også en liten forgylt eller oksidert nål i sølv med edelstenheng til bryst, belte eller jakkeslaget samt ørepynt med tre stener i to forskjellige farger. Sølvet til drakten er laget av Elise Thiis Evensen, Huldresølv.

Oslodrakten dame
Oslodrakt sølv
Oslodrakt for herre og dame

Silkeskjerf

Til Hundreårsdrakten hører det med flere mønstrete silkeskjerf, fra hel rødt, gyldent/sort til flerfarget. Skjerfene brukes på hodet, i halsen og/eller rundt skuldrene, og er med på å skape et personlig og helhetlig uttrykk på drakten.

Skroll til toppen