Tilbehør

I utarbeidelsen av tilbehøret til Hundreårsdrakten har Eva Lie latt seg inspirer av tiden rundt unionsoppløsningen og århundreskiftet. Dette kan man spesielt se i samarbeidet med Elise Thiis Evensen, Huldresølv og utarbeidelsen av sølvbesmykningen til drakten.

Oslodrakt tilbehør jente
Oslodrakt tilbehør gutt
Oslodrakt tilbehør dame

Skjerfene & sjal

Hundreårsdrakten har flere forskjellige silkeskjerf valg. I tillegg finnes et stort, sort peisleymønstrete wienersjal i ull/silke.

Hundreårssølvet - tilbehør til Hundreårsdrakten

Sølv

Damesmykkene i sølv, gull og edelstener består av beltespenne, brystsøljer med heng, jakkenåler og øredobber. Herresmykkene i sølv, laget etter orginale uniformsknapper fra Preusserhæren ved århundreskiftet, består av store og små sølvknapper, knespenner, halssølje og mansjettknapper. Jente- og guttedrakten har en tilhørende sølje og øredobber. Sølvet til drakten er laget av Elise Thiis Evensen, Huldresølv.

Festdrakt mann - hundreårsdrakten
Hundreårsdrakten herre - vest uten jakke

Bukseseler, hosebånd og
strømper til herredrakten

Det finnes bukseseler i sort, hvite eller sorte strømper til kortbuksene med tilhørende hosebånd.

Oslodrakt bunad mann

Sko

Til drakten passer det seg med pene sorte sko til både dame og herredrakten. Hun har med god hjelp fra Asbjørn Dagestad valgt ut en håndlaget herresko tiltenkt langbuksene, fremstilt av en av de beste håndverkerne i England, Alfred Sargent. Til knebuksene er det valgt ut en lærsko med sølvspenne fra Tyrihans med brun detalj. Dette er begge randsydde lærsko.

Oslodrakt tilbehør veske

Veske til damedrakten

Vesken til damedrakten er en enkel, ovale vesken i sort ullflanell kantet med sort fløyel. Designet for ikke å bryte linjen til forklet og skjørtet, men likevel gi deg anledningen til å ta med litt ekstra.

Oslodrakt tilbehør alle skjerf

Silkeskjerf

De flerfargede silkeskjerfene brukes på hodet, i halsen og/eller rundt skuldrene, og er med på å sette et personlig og helhetlig preg på drakten.

Skroll til toppen