Herredrakten

Mannsdrakten består av jakke, to vester, lang bukse, to knebukser, skjorte, halstørkler, hosebånd og strømper. Smykkene i sølv består av store og små sølvknapper, knespenner, halssølje og mansjettknapper.

Oslodrakt - hundreårsdrakten mann

Opprinnelsen

I forbindelse med 100-årsmarkeringen for Norge har Eva Lie designet en elegant festdrakt inspirert av Jugendstilperioden.

Festdrakt mann - hundreårsdrakten Oslo

Om drakten

Jakke og skjorter
Jakken er i sort ull med fløyelskrave og fløyelspasspoleringer, og har ti store sølvknapper. Skjorten er i hvit bomull.

Vesten
Den sorte vesten, i finmønstrete håndvevet ull/silke brokade, har tolv dobbeltspente små sølvknapper. Den røde vesten, også med tolv dobbeltspente små sølvknapper, er laget i ren silkebrokade med sort bunn med røde og grønne blomster og blader.

Bukser
Langbuksen, som er i sort, lett og behagelig ullflanell, er helforet og har to sølvknapper nederst på hvert ben. Knebuksen i sort ull har to design. Den ene versjonen har lukeåpning med to sidelommer, knesplitt og knelinning og er besmykket med 5 stor og 6 små sølvknapper samt sølvknespenner. Den andre versjonen har herrelukking med to sidelommer, knesplitt og knelinning og 3 små sølvknapper på hvert kne. Til knebuksen hører hosebånd i valgfrie farger og hvite strømper i ull eller bomull.

Festdrakt mann - hundreårsdrakten
Hundreårsdrakten herre - vest uten jakke
Hundreårsdrakten mann nærbilde med sølvsmykke og skjerf
Halskjerfene i silke er valgbare, og har flere fargekombinasjoner.
Herresølvet

Herresølvet

Det vakre og ornamentale herresølvet, bestående av knappene, halssøljen og mansjettknappene, er laget etter orginale uniformsknapper fra Preusserhæren ved århundreskiftet.

Hundreårsdrakten mann
Hundreårsdrakten mann nærbilde av tørkle og smykke
Skroll til toppen